image
 |  4 13 Лютого 2023 | 16:46

У Луцьку визнали неефективною модель примусової купівлі індивідуальних контейнерів для сміття

У Луцьку визнали неефективною модель примусової купівлі індивідуальних контейнерів для сміття, яка нав'язана жителям приватної житлової забудови.

Про це йшла мова під час оперативної наради у міській раді.

Сьогодні під час розширеної наради міський голова Ігор Поліщук звернув увагу на неефективний підхід до питання вирішення проблеми збору твердих побутових відходів у мікрорайонах приватної житлової забудови. За його словами, представники департаменту муніципальної варти та КП “Луцькспецкомунтранс” фактично змушують людей купувати індивідуальні смітники під загрозою штрафу.

“Ми взяли курс на наведення порядку з поводженням з твердими побутовими відходами та їх утилізацією. І коли в приватному секторі люди просто виносять на дорогу мішок, а потім собаки, коти чи вітер все сміття розносять. Це все неправильно”, - наголосив міський голова.

Як варіант, мер запропонував модель 50х50, коли міський бюджет і громадяни у співфінансуванні купують контейнери. “Тоді вони не будуть протестувати на зустрічах та опиратися цим рішенням, а будуть із задоволенням купувати контейнери, тому що половину вартості оплатить міська рада”, - додав він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити