image
 |  11 23 Листопада 2022 | 16:46

У Луцьку водії паркуються на зупинці громадського транспорту (ФОТО)

Розмістивши свій автомобіль на зупинці громадського транспорту, ви створюєте перешкоду для маршрутних транспортних засобів, утруднюєте процес посадки та висадки пасажирів, заїзду і виїзду з посадкового майданчика, не говорячи про уповільнення руху вулицею чи проспектом.

Про це інформують луцькі муніципали.

Тому, задля забезпечення безпеки дорожнього руху та підвищення культури паркування, а також належної роботи громадського транспорту, інспекторами з паркування муніципальної варти проводиться активна робота щодо притягнення до адміністративної відповідальності порушників правил зупинки стоянки та паркування транспортних засобів.

Довідково:

п. 15.9 «е» ПДР України: зупинку заборонено ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає - ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків.

За порушення вказаного пункту ПДР передбачена відповідальність згідно з ч.3 ст. 122 КУпАП у вигляді накладення штрафу в розмірі 680.00 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити