image
 |  7 23 Липня 2023 | 08:54

У Луцьку водій запаркувався з порушенням неподалік муніципалів (ФОТО)

14 липня 2023 року в приміщення Луцького міськрайонного суду Волинської області розглянуто справу №161/6433/23 щодо оскарження постанови інспектора з паркування департаменту муніципальної варти луцької міської ради за порушення пункту 15.10 "б" Правил дорожнього руху, частини 1 статті 122 КУпАП.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

Судом встановлено, що транспортний засіб позивача був розміщений за адресою: місто Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 15 з порушенням пункту 15.10 "б" ПДР, оскільки в місці стоянки був відсутній дорожній знак з табличкою, що дозволяв стоянку на тротуарі.

Нагадуємо, що на тротуарах стоянка забороняється Правилами дорожнього руху, але в деяких випадках, коли під знаком 5.42.1 «Місце для стоянки» або знаком 5.43 «Зона стоянки» встановлюються таблички 7.6.2 - 7.6.6 «Спосіб поставлення транспортного засобу на стоянку», дозволяється стоянка на тротуарах зазначеним способом легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів. У разі такої стоянки не мають створюватися перешкоди у русі пішоходам, а ширина смуги для руху пішоходів повинна бути не менше 2 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовця, якого спіймали з хабарем біля Волинської ОДА, відпустили додому

Суд, дослідивши всі обставин даної справи, всебічно, з урахуванням усіх обставин, які мають значення для прийняття рішення, неупереджено, розсудливо, з дотриманням принципу рівності перед законом, з дотриманням необхідного балансу між будь-якими наслідками для прав, свобод та інтересів особи прийняв рішення відмовити у задоволені заяви позивача, а Постанову інспектора з паркування залишити без змін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити