image
 |  2 17 Липня 2023 | 23:31

Посадовця, якого спіймали з хабарем біля Волинської ОДА, відпустили додому

У Луцькому міськрайонному суді обирали запобіжний захід посадовцю, якого вчора затримали поблизу Волинської ОДА. Йдеться про Олега Федорчука. За даними слідства, він, перебуваючи на посаді заступника голови Цуманської селищної ради, вимагав та одержував від військовозобов’язаних чоловіків гроші за внесення їх в систему «Шлях» як водіїв-волонтерів. Слідчі наполягали на взятті під варту на 60 діб, підозрюваний просив домашнього арешту.

14 липня поблизу Волинської ОДА затримали заступника голови Цуманської селищної ради Олега Федорчука. Як повідомляє Волинська обласна прокуратура, посадовець упродовж квітня-липня цього року систематично вимагав та одержував кошти від військовозобов’язаних чоловіків за залагодження питання щодо внесення відомостей про них у систему «Шлях». А затримали чиновника біля білого дому ніби то під час одержання чергового траншу в 600 євро. 14 липня чоловікові оголосили підозру і в Луцькому міськрайонному суді обирали запобіжний захід. Підозрюваний – проти того, аби його знімали телекамери.

«У ході проведення досудового розслідування встановлено, що перебуваючи на посаді заступника Цуманського селищного голови, Федорчук вимагав та отримав від Пилипчука неправомірну вигоду за підготовку та відправлення документації на Волинську обласну військову адміністрацію щодо бронювання його як військовозобов’язаного та внесення в систему «Шлях» як водія-волонтера. Таким чином, Федорчука підозрюють в одержані неправомірної вигоди та вчиненні дій з використанням службового становища, тобто вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 378 ККУ», – зазначив слідчий Володимир Кратюк.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вилетіла з повороту: у Луцьку трапилася аварія на перехресті (ВІДЕО)

https://volynua.com/posts/viletila-z-povorotu-u-lutsku-trapilasya-avariya-na-perehresti-video

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити