image
 |  2 6 Травня 2019 | 23:10

У Луцьку вперше у «поліцейському» храмі, як ПЦУ відзначили престольний празник

У луцькій церкві Великомученика Юрія Переможця відбулося перше архієрейське Богослужіння у юрисдикції Православної Церкви України.

З самого ранку у понеділок, 6 травня, у храмі при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області зібралися парафіяни на службу, яку приурочили до престольного свята. Про це пише ВолиньPost.

Не зважаючи на складні погодні умови, до маленької церкви прийшло чимало людей. Декотрі стояли на вулиці, тримаючи в одній руці парасольку, іншою хрестилися, ті ж, кому вдалося потрапити всередину, стали свідками таїнства служби, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Настоятель парафії священик Сергій Лівончук влучно зазначив, що храм покровителя військових та патрона усіх воїнів Юрія Переможця символічно розташований на території поліцейської установи, то ж правоохоронці мають благо відвідувати святиню щодня, а не чекати неділі, щоб завітати на службу.

Серед присутніх у храмі – головний поліцейський Волині Петро Шпига, його заступниця Наталія Пасічник, командир військової частини 1141 Національної гвардії України Василь Гуртовський та інші. 

Нагадаємо, що видання «ВолиньUA» перші з волинських видань порушили питання релігійної приналежності МВС України, адже на територіях, які належать представникам Національної поліції Волині, станом на лютий місяць 2019 року діяв Московський Патріархат УПЦ. І тоді ж поставало питання «На кого моляться волинські полісмени?».

У коментарях для «ВолиньUA» у волинській поліції ніби не могли пояснити чи на території поліцейського управління знаходиться цей храм чи ні, складалось враження, що правоохоронцям до цього часу було байдуже кому молитися. Бо ще у 2017 році у навчальному центрі правоохоронців в селі Сокиричі священики МП відслужили Божественну літургію на якій були присутнє все керівництво обласної поліції.

Добре, що нині свідомість Волинський полісменів дозріла та проявились вектори направленості у напрямку Українського, а не в бік Кремля чи Кирила.

Читайте також: Припинили побиття тільки після вигуку «Хватить, він вже готовий», – Пирожик про інцидент у Четвертні

                     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити