image
 |  2 20 Лютого 2020 | 14:56

У Луцьку вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

Близько тисячі людей прийшли до могили Василя Мойсея, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Соті.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Сьогодні, 20 лютого, у Луцьку згадали про «Революцію гідності», про ті події на Майдані 2014 року. Біля могили «свободівця» Василя Мойсея вшанували пам’ять та помолились за душі загиблих на Майдані.

Військові капелани провели панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні.

Серед представників влади, духовенства, зібрались ліцеїсти, військові та небайдужі лучани.

Брат Героя Роман Мойсей у виступі після панахиди розповів, що Василь не хотів помирати. Він планував майбутнє, хотів мати трьох дітей...

«Знову наступаємо на ті ж самі граблі. Чому нам дають нових прокурорів, які будуть знову ж затягувати справи Майдану. Чому відпустили беркутівців не спитавши у нас? Тому, що їм на нас наплювати. Допоки ми не будемо відстоювати свої права, ми не здобудемо своєї держави. Прокурори мають розуміти, що ми прийдемо і спитаємо у них. І вся влада, ми кажемо від Бога, але ми тут на землі, маємо запитати у влади чому так?», - наголосив у своєму виступі Роман Мойсей.

Опісля покладання квітів до могили Героїв Небесної Сотні, лучани ходою вирушили до пам'ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані.

 

  

На Театральному майдані вшанували пам'ять Героїв, які поклали своє життя за Україну.

     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити