image
 |  0 10 Березня 2020 | 14:52

У Луцьку вшанували пам’ять великого Кобзаря (ФОТО)

У Луцьку відбулися заходи з вшанування пам'яті видатного поета Тараса Григоровича Шевченка.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

У вівторок, 10 березня, минає 159 років від дня смерті видатного українського поета, художника, філософа, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Традиційно, у цей день в Україні віддають данину пам'яті Великого Кобзаря.

До пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Волі у Луцьку, прийшли жителі міста, представники творчої інтелігенції, представники місцевої влади, депутати, ректори СНУ ім. Лесі Українки та ЛНТУ та військові.

Від Театрального майдану священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору пішою ходою пройшлися до пам’ятника Тарасу Шевченку де і відправили панахиду з нагоди 159-ї річниці від дня смерті видатного поета.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у своєму виступі нагадав, що пам’ятати про Тараса Шевченка потрібно не раз у рік і тільки в цей день, але цінувати своє, українське щодня.

Також Михаїл зробив зауваження, що на заході мало присутніх студентів та молоді, адже такі пам’ятні дні повинні бути на першому місці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити