image
 |  2 8 Травня 2021 | 13:51

У Луцьку вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

На меморіальному комплексі "Вічна Слава" 8 травня, у День пам'яті та примирення, відслужили панахиду за загиблими у Другій світовій війні.

Попри дощ у Луцьку, біля пам'ятного знаку "Поранений солдат" на меморіалі "Вічна Слава" зібралося більше сотні людей, — розповіла Суспільному поліцейська Мирослава Радзівіл. Захід відбувся без порушень громадського порядку.

Біля пам'ятного знаку священники відслужили панахиду.

Лучани вшанували загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Покласти квіти у пам'ять про батька, який воював, прийшла лучанка Наталія Вітовська. Жінка розповіла, що у 1939 році народився її старший брат. Батька забрали в армію.

"Мав бути дембель, але почалася війна. І їх з армії перекинули на війну", – розповідає лучанка. За словами жінки, її тато пройшов всю війну і дійшов до Берліна. Мав ордени, медаль "За мужність" та орден "Червоної зірки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям нагадали, що за серп і молот можна сісти за грати на 5 років

Як розповіла Суспільному начальниця відділу облдержадміністрації Наталія Семенюк, станом на 1 квітня 2021 року на Волині проживало 215 учасників бойових дій, 7890 учасників війни, 47523 людей похилого віку, які мають статус дитини війни та 268 осіб з інвалідність внаслідок Другої світової війни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити