image
 |  18 27 Листопада 2021 | 18:47

У Луцьку вшанували пам'ять жертв голодоморів

У Луцьку молилися за мільйони українців, які загинули від Голодоморів, найбільшою трагедією з яких був Голодомор 1932-1933-х років, хоча їх офіційно заперечувала радянська влада протягом багатьох десятиріч.

Сьогодні, 27 листопада, від Хрестовоздвиженської церкви до Замкової площі у Луцьку пройшла скорботна хода, а також відбулася панахида за загиблими під час Голодомору за участі священиків на чолі з Митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом.

На заході були присутні депутати Волинської обласної та Луцької міської рад, духовенство, представники влади та небайдужі лучани, які по завершенню доєдналися до акції "Запали свічку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку мешканці будинку поскаржилися на відсутність світла, проте електрика не пустили на поріг

Після того, як був відслужений молебень, митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив імпровізований хрест з лампадок, які запалили на честь загиблих просто на бруківці перед замком. Також владика у цей скорботний день закликав українців памятати свою історію, щоби трагізм Голодомору більше ніколи не повторився.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити