image
 |  14 16 Березня 2021 | 07:11

У Луцьку всупереч генплану планують будівництво багатоповерхівок в приватному секторі

У Луцьку скандальна забудовниця Гажула Тетяна просить змінити цільове призначення землі для будівництва багатоквартирного будинку в приватному секторі на вул. Олекси Ошуркевича, 1-а, 1-б, 1-в.

Про це йдеться в проєкті рішення Луцької міської ради.

До Луцькради звернулася Гажула Тетяна Михайлівна, яка просить змінити цільове призначення землі індивідуального обслуговування житлового будинку на будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури». Мова йде про 24 сотих землі, яка межує з районом приватної забудови, з іншого боку – із п’ятиповерховим гуртожитком училища Національного університету харчових технологій. Раніше тут були городи і зелена зона. За генеральним планом міста тут – зона садибної забудови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірма, яка пов'язана з ексдепутатом Луцькради, знову хоче орендувати туалет в центрі міста

Донедавна ділянка Тетяни Гажули офіційно призначалася для індивідуального житлового будівництва. Згодом вона цільові призначення змінила і будівельна компанія «Алкан» почала зводити 9-ти поверхівку. Будівельна компанія «Алкан», більш відома своїми житловими комплексами «Яровиця», «Затишний двір» та «Сафрон», чергову багатоповерхівку у Луцьку почала зводити із порушеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький готель боргує мільйони гривень за оренду

Родичка співвласника і директора компанії-забудовника «Алкан плюс» Віталія Доскача Тетяна Гажула за два роки купила шість земельних ділянок в районі вулиці Даньшина, які були видані громадянам для індивідуального будівництва. Сама жінка вже тривалий час за кордоном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині на підвіконні дитсадка облашували город (ФОТО)

У минулому році Державна архітектурно-будівельна інспекція виявила ряд порушень під час видачі Луцькою міською радою дозволів на будівництво дев’ятиповерхового житлового комплексу «Затишний двір» на вулиці Даньшина, 14-в. Інспектори винесли два приписи. Тим часом прокуратура судиться з виконкомом міськради через затверджений детальний план території, який дозволив дев’ятиповерхове будівництво і суперечить генеральному плану міста.

Фото: Сила правди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лайфхак від забудовника: як у Луцьку звести багатоповерхівку в приватному секторі?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити