image
 |  5 30 Листопада 2018 | 17:38

У Луцьку з 16 грудня зростуть тарифи на опалення та гарячу воду

У Луцьку приблизно на 22% зростає вартість опалення та гарячої води.

Таке рішення було ухвалене під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міськради.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зауважила, що з 1 листопада 2018 року змінилася вартість природного газу на виробництво теплової енергії для потреб усіх категорій споживачів. Крім того, зросла за цей рік вартість електроенергії, вартість води, відбулося підняття заробітної плати. Через це, за її словами, нині підприємство несе збитки і немає шляхів для їх покриття.

Директор «Луцьктепло» наголосила, мовляв на Волині у Луцьку найнижчі тарифи на теплопостачання та гаряче водопостачання. Тоді як у Ковелі, Нововолинську та Володимир-Волинську тарифи вищі. Тому пропонує підняти ціни на тарифи теплопостчачання, щоб не відчувати себе лузереами серед інших підприємств.

Таким чином, Валентина Малютіна пропонує підняти тариф на 22%, що тепер становитиме найбільшу ціну на опалення на Волині.

У зв'язку з цим, члени виконкому підтримали проект рішення щодо встановлення скоригованих тарифів на теплову енергію та вартість послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання:

З 16 грудня вартість послуги з централізованого опалення (з ПДВ) становитиме:

- для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1847,75 грн/Гкал;

- для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 42,39 грн/м2 за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Луцьктепло» планує підвищити тарифи для населення

Вартість послуг з централізованого постачання гарячої води (з ПДВ):

- за умови підключення рушникосушильників до систем централізованого постачання гарячої води – 107,07 грн/м3;

- за відсутності рушникосушильників – 98,58 грн/м3.

Для управителів багатоквартирних будинків (без ПДВ):

- теплова енергія – 1523,99 грн/Гкал;

- послуга з централізованого постачання гарячої води за відсутності рушникосушильників – 80,43 грн/м3;

- послуга з централізованого постачання гарячої води за умови підключення рушникосушильників до систем централізованого постачання гарячої води – 87,77 грн/м3.

Директор ДКП «Луцьктепло» наголосила, що нові тарифи вступлять у дію з 16 грудня 2018 року. Лучани, які не мають субсидії, можуть звернутися на підприємство і написати заяву про розтермінування на 12 місяців оплати за опалення. 

Отже, лучани тепер матимуть змогу платити за теплопостачання найвищу ціну на Волині, а також матимуть можливість кредитування виплат свого боргу. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити