image
 |  0 24 Листопада 2021 | 16:37

У Луцьку зарибнили ставок (ФОТО)

23 листопада 2021 року відбулося зариблення ставка по вулиці Теремнівській в місті Луцьк Волинської області. Вселення здійснювалося з ініціативи та коштом небайдужих рибалок-любителів. Мета акції - відновлення популяції риб та біологічна меліорація.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Так, у річку вселено 930 кг/ 116 250 екз. цьоголіток карася сріблястого, середньою вагою близько 8 грамів однієї особини. Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля, Держекоінспекції у Волинській області та відділу екології Луцької міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькому храмі МП прихожани не дотримуються вимог карантину

Зарибок було вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Лище Підгайцівської ТГ Луцького району Волинської області. Він відповідає ветеринарно-санітарним вимогам про відсутність небезпечних захворювань.

«Дякуємо рибалкам, які організували дану акцію за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. Задля контролю за незаконним виловом випущеної риби територія зариблення патрулюватиметься рибоохоронцями. Рибпатрульні стежитимуть, щоб робота з вселення не виявилася марною і зариблення принесло свої позитивні результати», - повідомив керівник Волинського рибпатруля Тарас Куньчик.

Волинський рибоохоронний патруль просить громадян брати участь у збереженні рибних запасів в місцях їх вселення і своєчасно сповіщати про порушення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити