image
 |  2 24 Листопада 2020 | 21:20

У Луцьку завершується фестиваль «Стравінський та Україна» (ВІДЕО)

На завершення XVII фестивалю «Стравінський та Україна» у Луцьку відбулася зустріч, на якій музикознавці, дослідники та артисти з Волині та Польщі говорили про творчість Ігоря Стравінського та демонстрували сучасні зразки автентичного фольклору.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

У 2016 році - через століття після написання Стравінським твору «Пресвятая весна, що ти нам принесла»- одночасно в Україні і Польщі з’явилися два компакт-диски фольклору у сучасному виконанні - «Ой, давно-давно» Алли Опейди та «Ой бором, бором» Манюхи Біконт, розповів керівник фестивалю Василь Ворон.

На одному із останніх концертів фестивалю ці два проєкти знаменитого композитора звели воєдино.

На закриття фестивалю до Луцька приїхала польська співачка Манюха Біконт та джазовий музикант Ксаверій Вуйцінський. Декілька останніх років музиканти у різних країнах світу представляють українські народні пісні. В Україні з концертом - вперше.

Нагадаємо, XVII фестивалю «Стравінський та Україна» у Луцьку стартував 1 жовтня у перший день фестивалю виступали музиканти академічного симфонічного оркестру з Тернополя. Офіційне закриття фестивалю відбудеться 25 листопада.

Довідково: у Луцьку вперше був проведений музичний фестиваль «Стравінський та Україна» у 1994 році, відтоді на відкритті фестивалю нагороджують волинських митців, представників культури та мистецтва іменними обласними преміями. Всього за попередні роки дипломами та грошовими винагородами відзначено 165 лауреатів Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише кілька днів: повідомили, де лучани безплатно можуть перевіритись на ВІЛ та гепатит (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити