image
 |  5 18 Листопада 2019 | 19:24

У Луцьку жеківці хочуть відхреститися від проблемних малоквартирних будинків

У Луцьку жителі мало-квартирних і ветхих будинків залишаться поза увагою та перейдуть на самообслуговування.

Про це стало відомо під час засідання комісії з комунального майна та приватизації.

Зі слів в.о. керівника департаменту ЖКГ Надії Календи у ветхих будинках проводять лише перевірку димових каналів, є навіть такі жителі, які боргують за цю послугу. За утримання цих будинків лучани не платять, таки чимно вони є фінансовим «тягарем» для ЖКГ.

Така ж доля чекає лучан, які живуть в малоквартирних будинках, це ті приміщення які мають до 3 квартир, ці житлові квартири лишаться на самообслуговування.

Чому так? Адже у запропонованих департаментом ЖКГ Луцької міської ради лотах на проведення конкурсу визначення управителів будинків, дані малоквартирні будинки не будуть враховані.

Таким чином комунальники хочуть «відсіяти» збиткові квартири та переключити свою увагу лише на багатоквартирні будівлі.

Читайте також: Таємне будівництво: як у «Старому місті» руйнують історичну забудову (ФОТО)

Отож, жителі «Старого міста», де переважно знаходиться більшість ветхих будинків, також мешканці приватних районів міста перейдуть на самообслуговування. Таким чином, утримання цих будинків, їх ремонти і так далі – це вже буде проблема самих жителів, а не комунальників міста.

В свою чергу слід додати, фінансування приватних територій міста відбувається менше ніж прибудинкових територій багатоквартирних будинків чи тих же ремонтів ліфтів, витрачаються ті ж самі кошти з бюджеті лучан.

Однак, департамент ЖКГ не роблячи системних ремонтів дворів, прибудинкових територій у «Старому місті» чи приватних районів, як Львівська чи Володимирська, усвідомлює про накопиченні роками проблеми, вирішили перекласти ті не доопрацювання на самих лучан.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити