image
 |  2 23 Квітня 2019 | 19:15

У Луцьку зловмисник прикидався татом, щоб змусити дитину винести цінності

У Луцьку на вулиці Конякіна до 10-річного хлопчика зателефонував незнайомець, назвався його татом, попрохав піти додому поскладати гроші в пакет.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

У ході розмови з дитиною зловмисник з'ясував, що в помешканні наявний також сейф, який хлопчик самотужки відчинити не може. Тоді він запропонував звернутися за допомогою до когось із дорослих.

Хлопчик вийшов надвір та попросив перехожого йому допомогти й передав йому телефон. Чоловіка нічого не насторожило у проханні незнайомця на тому кінці дроту – він взявся допомагати дитині. На щастя, відчинити сейф йому теж не вдалося, телефонний зв'язок перервався та до дитини в цей момент дотелефонувалася бабуся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-голову Держслужби у справах ветеранів АТО підозрюють у розтраті 22 млн

Таким чином лише в силу випадковості від цього злочину ніхто не постраждав та цінності залишилися неушкодженими.

Нині правоохоронці встановили, що, ймовірно, телефонували до дитини з однієї з установ відбування покарання з іншої області. У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Прокурори ж звертаються до волинян з проханням задля уникнення неприємних або і загрозливих ситуацій ще раз розповісти дітям про небезпеку та можливі наслідки спілкування із незнайомцями (у тому числі з тими, хто телефонує з невідомих номерів).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити