image
 |  238 27 Серпня 2024 | 14:51

У Львові відкрили меморіальну дошку Ірині Фаріон (ФОТО, ВІДЕО)

У Львові на фасаді будинку по вул. Масарика, 3, де проживала колишня нардеп від ВО "Свобода", мовознавиця Ірина Дмитрівна Фаріон, урочисто відкрили меморіальну таблицю.

Про це інформує власкор ВолиньUA.

О 10:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулась панахида присвячена 40 днів з дня загибелі Ірини Фаріон.

Біля будинку пані Ірини, аби вшанувати її пам'ять, зібралися десятки небайдужих людей, колег, знайомих, друзів та родичів. Зокрема, її онуки Дмитро та Ева зняли стяг УПА з таблиці. Після відкриття пам'ятної дошки, священнослужитель освятив її.

«Ми невідступні у своєму прагненні мати сильну Національну Державу. Без нашої Мови це так само неможливо, як без очей бачити», викарбувано на дошці.

Нагадаємо, ввечері 19 липня невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому і втік із місця події. Ірину Фаріон госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови. Мовознавицю прооперували — її стан був критичним. За кілька годин у лікарні повідомили, що попри зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося.

Правоохоронці кваліфікували напад на Фаріон за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Стрільцеві, за цією статтею, загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Слідство розглядає кілька мотивів вбивства, зокрема громадська/політична діяльність і особиста неприязнь. Також слідчі не виключають у вбивстві "російський слід".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити