image
 |  139 10 Травня 2024 | 21:44

У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування

У Львові відкрили найбільший в Україні центр протезування: забезпечить 1200 протезів на рік.

У Львові відкрили найбільший в країні Центр Протезування та Ортезування UNBROKEN, який забезпечуватиме понад 1200 пацієнтів на рік сучасними протезами.

Про це повідомляє пресслужба GIZ Ukraine, пише ВолиньЮА. 

Цей проєкт реалізується GIZ в рамках "Спеціальної програми підтримки України/EU4ResilientRegions" та фінансується Федеральним урядом Німеччини.

"Новий Центр Протезування та Ортезування UNBROKEN у Львові сприяє полегшенню буденного життя постраждалих: в майбутньому більше 1200 пацієнтів щорічно отримають тут найсучасніші протези. Також триває підготовка спеціалістів, яких не вистачає, - тих, що можуть виготовляти протези", - пояснює член правління GIZ Інґрід-Ґабріела Хофен.

В одноповерховій будівлі площею 1 000 квадратних метрів розміщено центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами, а також внутрішній дворик для відпочинку. Центр оснащений новітнім обладнанням (AFT, Romedis) для виготовлення протезів верхніх і нижніх кінцівок.

Частиною проєкту є навчання протезистів та ортопедів за стандартами ISPO (Міжнародного товариства протезування та ортопедії).

"Близько 60 осіб беруть участь у навчальних програмах різних рівнів за підтримки німецького уряду та GIZ Ukraine. Успішні випускники отримують міжнародні сертифікати", - продовжили у пресслужбі.

За словами генерального директора Першого медоб’єднання Львова Олега Самчука, новостворений Центр протезування та ортезування UNBROKEN збільшить потужності виробництва протезів в Україні і допоможе українцям, які потребують штучних кінцівок, швидше їх отримати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля луцької лікарні змінили дорожній рух

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити