image
 |  0 27 Серпня 2020 | 20:56

У Мінську масово затримують журналістів (ВІДЕО)

На площі Свободи в столиці Білорусі "для перевірки документів" затримані два десятки журналістів.

Про це інформує канал tut.by.

Співробітників ЗМІ затримали на площі Свободи в Мінську, потім повели в бус нібито для перевірки документів, однак повезли в Жовтневий РУВД столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанка створила унікальний соціальний проєкт про красиву, але дуже небезпечну рослину (ФОТО)

Тим часом на площі починають збиратися люди, їх близько двох десятків. Тут сьогодні запланована акція солідарності в зв'язку з вчорашнім інцидентом в Червоному костьолі.

Затримано журналісти TUT.BY Станіслав Шаршуков і Вадим Заміровський, а таже Уладзь Гридін ( "Радіо Свобода"), Василь Федосенко (Reuters), фотограф Олександр Васюковіч, Надія Бужан ( "Наша Нiва"), Діма Ловецкий (AP), Захар Щербаков та Сергій Сацюк (БелаПАН), Катерина Андрєєва і Максим Калитовський ( "Белсат"), Володимир Костін (Reuters), Сергій Бобильов (ТАРС).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістка з Дніпра заявила, що отримала перелом від охорони Зеленського

Як інформує "Українська правда", МВС країни повідомило про затримання:

"Журналісти доставлені (не затримані!) для перевірки документів, що підтверджують законність їх професійної діяльності".

У відомстві пообіцяли, що журналісти зареєстрованих ЗМІ, а також іноземні журналісти, акредитовані при Міністерстві закордонних справ, будуть відпущені.

Нагадаємо: Одному з затриманих на стихійних мітингах у Мінську, які проходили після президентських виборів, вдалося зафіксувати на відео, як білоруські силовики знущаються з демонстрантів у автозаку.

27 серпня У Мінську силовики розігнали акцію, а частину людей закрили у костелі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити