image
 |  2 23 Вересня 2018 | 10:52

У Мінсоцполітики ще не знають, скільки надаватимуть субсидій

У Мінсоцполітики ще не мають точної кількості отримувачів субсидій в опалювальний період.
Про це в ході круглого столу, проведеного DT.UA, сказав директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
За його словами, сьогодні в неопалювальний період їх отримують 3,2 млн домогосподарств. Деяким субсидії були перепризначені автоматично, частина звернулася за ними вже за новими правилами, починаючи з травня.
Однак в уряді не знають, яка частина з 2,5 млн домогосподарств, які отримували субсидії раніше, все-таки виявить бажання їх відновити.
"Точну кількість ми дізнаємося в листопаді-грудні цього року, коли громадяни зіставлять суми оплати за житлово-комунальні послуги та свою спроможність їх оплачувати", — зазначає чиновник.

Водночас заступник начальника департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк зазначив, що отримувачі субсидій продовжують споживати набагато більше газу, ніж сім'ї, які оплачують свої рахунки самостійно.
За його словами, реформа, започаткована в цьому році, на споживанні ресурсів не відбилася ніяк.
За даними "Нафтогазу України" по Кіровоградській області, споживачі-субсидіанти, які проживають в квартирах з індивідуальним опаленням, а це близько 40-50 тис. квартир, споживають газу в 1,6 рази більше, ніж ті, хто субсидій не отримує. А субсидіанти, які проживають у будинках, споживають газу в два рази більше, ніж сім'ї, які не отримують держдопомогу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Четверо рекетирів підпалили будинок фермера, вимагаючи від нього «данину»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити