image
 |  4 18 Листопада 2021 | 12:07

У місті на Волині для туристів відкриють підземелля давнього монастиря

У Володимирі для туристів відкриють підземелля Домініканського монастиря.

Про це інформує наукова співробітниця ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк.

«Сьогодні з колегами в честь 20-ї річниці заповідника, вирішили зробити екскурсію. І заодно, користуючись нагодою, що на пам’ятці місцевого значення, проводяться ремонтні роботи - ми відвідали місце, яке може стати «Меккою» для туристів.

І так… сьогодні ми були у підвалах домініканського монастиря та побували на дзвіниці. І взагалі, працівники училища, в чиєму користуванні перебуває пам’ятка, показали нам всі ходи і виходи. Таким чином, ми домовилися про співпрацю. І вже з новим туристичним сезоном у 2022 році - матимемо новий екскурсійний маршрут», - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Боратині поблизу Луцька землю під водогоном роздали під забудову

Орися Вознюк розповідає, що таку родзинку потрібно показувати міщанам та гостям міста, адже домініканський монастир, збудований у 1497 році, на кошти польського короля Олександра Ягелонна і є одним з найстаріших на Волині монастирів, що зберігся до нашого часу майже в автентичному вигляді. Лише товщина стін 1 м 15 см. Нині монастир не використовується в релігійних цілях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити