image
 |  13 1 Травня 2021 | 16:11

У місті на Волині продовжать дистанційне навчання в школах до 11 травня

На засіданні комісії ТЕБ та НС  30 квітня у Володимирі-Волинському ухвалили рішення рекомендувати міському управлінню освіти та керівникам шкіл продовжити дистанційне навчання до 11 травня.

Про це повідомляють на веб-сайті Володимир-Волинської міськради.

Під час засідання комісії, яка відбулася під головуванням першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, обговорили епідемічну ситуацію на території громади. Зокрема заслухали представників медичної галузі – завідувача міськрайонним відділом ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ» Валерія Онищука, а також генеральних директорів ЦПМД і ТМО Катерину Чубок і Тетяну Ващук. Усі медики зазначили, що ситуація з коронавірусом у Володимир-Волинській громаді поки що не вселяє оптимізму, адже щодня до стаціонарного відділення ТМО поступає по 9-10 нових хворих із підтвердженим діагнозом, або ж із підозрою.

Нині у стаціонарному відділенні перебувають 64 хворих із пневмоніями, з них – у 46-ти підтверджений коронавірус, 9 очікують на результати тестів, а ще у 9-ти результат негативний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі розповіли, які продукти з великоднього кошика небезпечні для організму

Зважаючи на інформацію медиків, у членів комісії виникла пропозиція продовжити дистанційне навчання іще на тиждень, для того, аби ситуація стабілізувалась і кількість хворих стрімко не зростала. Тим паче, що в окремих школах нині велика кількість інфікованих коронавірусом, як серед вчителів, так і учнів.

Як наголосила Катерина Чубок, незважаючи на довгі великодні вихідні, проблем із діагностуванням не буде, адже медичний заклад забезпечений достатньою кількістю експрес-тестів, які показують точний результат.

Окрім цього, під час засідання комісії ухвалили рішення рекомендувати релігійним громадам міста дотримуватись протиепідемічних заходів, котрі передбачені «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та запровадити визначені законодавством карантинні обмеження в місцях проведення богослужінь та релігійних зібрань.

Прийняли до виконання і рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо продовження дії «помаранчевого» карантину на Волині до 30 червня, яке винесли відповідно до постанови Кабміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов призначив у Наглядову раду «Медзакупівель» фігурантів кримінальних справ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити