image
 |  0 3 Листопада 2021 | 16:33

У місті на Волині відновили старі польські могили (ФОТО)

У Володимирі на Ладомирському кладовищі реставрували кілька могил польських громадян кінця XIX– початку XX століть.

Про це інформує сайт міської ради.

2 листопада відбулася літургія біля відновлених могил. Захід відбувся за участі мера міста Ігоря Пальонки, Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Славоміра Місяка та голови товариства польського мистецтва «Барви Рубежів» Георгія Ролінгера.

Літургію, яка співпала із днем, коли віряни римо-католицької церкви моляться за спасіння душ усіх мирян, відслужив єпископ Луцької дієцезії Віталій Скомаровський разом із ксьондзем Лєшеком Кошлягою. За упокій душ померлих прийшли помолитись і прихожани костелу Іоакима та Анни.

Як розповів Георгій Ролінгер, минулого року члени товариства польського мистецтва наводили лад на колишньому польському цвинтарі у місті Камінь-Каширський, а у Володимирі-Волинському реставрація кількох могил польських громадян на Лодомирському кладовищі була здійснена з ініціативи депутата міської ради Костянтина Зінкевича, який очолює місцевий осередок товариства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через «Велике будівництво» Зеленського неподалік Волині зруйнували відрізок дороги

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити