image
 |  9 9 Грудня 2021 | 18:22

У місті на Волині виявили незаконний продаж риби на ринку (ФОТО)

У період з 1 по 8 грудня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 15 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів) та один – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення з використанням заборонених знарядь). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 31 од. заборонених знарядь лову.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

«У порушників вилучено 34 кг водних біоресурсів та 1 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 306 грн, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали справ. Попереджено шкоду рибним запасам на суму 20 332 грн», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, першого грудня на стихійному ринку, поблизу торгового павільйону у м. Нововолинськ Володимир-Волинського району викрито порушника, який здійснював незаконний збут 14 кг риби (карась сріблястий, товстолоб, карп). Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби. На особу складено протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Четвертого грудня в ході рибоохоронної роботи на водоймах Камінь-Каширського району викрито грубе порушення Правил рибальства. На меліоративному каналі, поблизу с. Березичі Любешівської ТГ громадянин здійснював вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову, не передбаченим Правилами рибальства. Завдяки оперативним діям рибоохоронців, порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам.

На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено в суд для притягнення правопорушника до відповідальності, заборонене знаряддя вилучено.

Того ж дня на згаданій водоймі вилучено 15 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 300 метрів. У сітках знаходилася риба: 2 екз. щуки, 2 екз. білого амура, 2 екз. плітки та 1 екз. окуня, яких в живому стані повернено у водне середовище. Попереджено збитків на суму 20 332 грн.

П’ятого грудня під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами державні інспектори Волинського рибпатруля спільно з працівниками поліції Камінь-Каширського РВП виявили незаконну реалізацію риби без відповідних дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли деталі про унікальність автентичних дверей Луцька (ФОТО)

На ринках у м. Камінь-Каширський та у с. Гута-Камінська Камінь –Каширського району викрито громадян, які здійснювали незаконний збут 20 кг риби карась сріблястий. Продавці не змогли надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби. На осіб складено протоколи за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності.

Крім рибоохоронних рейдів на воді державними інспекторами Волинського рибпатруля постійно проводиться робота з перевірки документів при продажі водних біоресурсів на ринках області, адже можливість безперешкодного збуту незаконної здобичі стимулює розвиток браконьєрства. До того ж купівля риби невідомого походження та не встановленої якості може загрожувати здоров’ю громадян. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити