image
 |  7 14 Вересня 2023 | 23:31

У місті на Волині влада облаштувала укриття схоже на гараж

Прокуратура хоче визнати протиправною бездіяльність РЖКП №1 та Ковельської міської ради щодо приведення у стан готовності захисної споруди №04123, яка розташована у Ковелі на вулиці Сагайдачного, 7.

Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду, - пише Ковель медіа.

Судовий позов подав керівник Ковельської окружної прокуратури Юрій Новосад в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області. Він просить суд зобов’язати ремонтне житлово-комунальне підприємство №1 та Ковельську міську раду привести у стан готовності укриття з метою використання його за призначенням, у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затвердженого Наказом Міністерства внутрішніх справ України у 2018 році.

Суд встановив, що позовна заява Юрія Новосада, який є доктором юридичних наук, була подана з недоліками. Після їх усунень суддя Волинського окружного адміністративного суду Віктор Мачульський прийняв позов до розгляду та відкрив провадження в адміністративній справі. Відповідачам встановлено термін для подання відзиву.

До речі, захисна споруда №04123, що на вулиці Сагайдачного, вже добре десятиліття, як знищена відносно свого первинного стану! На цю тему неодноразово були журналістські публікації.

Як можна розібрати бомбосховище? – дивувався у грудні 2015 року новопризначений міжрайонний прокурор Олександр Бабенков.
Блоки вивозилися на новобудову біля Ковельської міжрайонної прокуратури – стверджував спецкор обласної газети «Вільна думка» Микола Силюк.

Знищення комунального майна стратегічного значення, а криміналу в цьому правоохоронці не бачать, зате наразі є адміністративна справа…

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити