image
 |  1845 19 Березня 2024 | 08:56

У місті на Волині вулицями розгулюють зграї собак

На вулицях та в місцях загального користування Рожища і сільських населених пунктів, зокрема Дубища, розгулюють зграї собак, які створюють небезпеку як для дітей, так і для дорослих.

Проблема бездоглядних собак актуалізувалася, пишуть на сайті Рожищенської міськради 14 березня, - інформує ВолиньUA.

«Хочемо наголосити, що ці тварини зазвичай не безпритульні, а мають господарів, адже деякі з них навіть з ошийниками. Жителі громади часто випускають тварин з дому, не задумуючись, де вони і що роблять. Такі тварини є загрозою для оточуючих, практика свідчить, що багато людей стають жертвами їх нападу», – звертаються до власників тварин.

Щоб запобігти біді, їх просять утримувати своїх домашніх улюбленців на прив’язі чи у вольєрі, а суб’єктів господарювання та жителів громади – не підгодовувати собак біля магазинів, кафе та в публічних місцях.

Нагадують, що у разі порушення відповідних правил тримання собак та (або) у разі заподіяння тваринами негативних наслідків, їх власники можуть бути притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності.

«Бездоглядні собаки – це проблема, яку маємо вирішувати спільно. Бачите, що бігає агресивна тварина, і знаєте, чий це пес, повідомте про це поліцію. Якщо ми будемо відповідальними громадянами, слідкуватимемо за своїми домашніми улюбленцями, то спільними зусиллями вирішимо проблему бездоглядних тварин, які несуть загрозу здоров'ю перехожих», – йдеться у повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити