image
 |  4 28 Жовтня 2018 | 07:54

У МОН вважають, що сироти потребують допомоги держави протягом усього життя

У Міносвіти вважають, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, потребують допомоги держави протягом всього життя, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.
Про це заявив у Краматорську директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, виступаючи на форумі «Ефективне самоврядування як запорука демократичної та правової держави», повідомляє прес-служба Донецької військово-цивільної обладміністрації.
«Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, необхідна стартова основа аби вступити в доросле життя, почати працювати. Більшості дуже складно адаптуватися до соціуму. Держава повинна протягом всього їхнього життя забезпечувати та допомагати їм», – підкреслив Кононенко.
Учасники форуму, зазначається в повідомленні, обговорювали гострі питання проживання дітей в сірій зоні, надання їм необхідної допомоги, кількість дітей в області та Україні, позбавлених батьківського піклування, надання особливого статусу дітям, які постраждали в зоні бойового конфлікту, забезпечення житлом дітей-сиріт, аспекти державної політики щодо розвитку освіти, захисту прав дітей та їх соціалізація.
На дискусії також приділили увагу отриманню освіти, розвитку, соціалізації та захисту прав дітей ромської національності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох російських «маш» не пустили в Україну

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити