image
 |  4 3 Січня 2020 | 13:52

У Москві аплодують дурості польського та ізраїльського послів

Посли Польщі та Ізраїлю в Україні загубилися в просторі і часі. Вчора, 2 січня, дипломати розродилися маніпулятивною заявою, яка є актом глибокої зневаги до українського народу.

Про це написав на своїй сторінці в соцмережі facebook депутат Волинської обласної ради (фракція ВО "Свобода") Анатолій Вітів.

У ній посли дозволяють собі вказувати як нам інтерпретувати історичні події, кого не можна вшановувати та кого слід засудити. Вважають, що українці мають викреслити зі своєї пам'яті Степана Бандеру, Андрія Мельника, Юрія Липу, єдина провина яких полягала в тому, що вони боролися за незалежність України. Не обійшлося без підлих звинувачень в нацизмі, расизмі, етнічних чистках і навіть територіальних претензій до України.

Вжиті послами слова про "території Польщі, які сьогодні є частиною України", свідчать про те, що імперіалістичний дурман не вивітрився з голів окремих поляків. Їхню душу ще зігрівають рожеві мрії про нову Річ Посполиту. Вони не розуміють, що можуть відкрити скриню Пандори. І тоді українці згадають про свої етнічні землі, які зараз перебувають у складі Польщі. А за ними й інші нації, яким є що розказати Польщі про окуповані території.

Мене дивує відсутність мудрості та далекоглядності серед представників польської політичної еліти. Замість разом боротися з спільним ворогом поляки починають висловлювати територіальні претензії до України. Певно у Москві зараз аплодують дурості польського посла. Така державна дурість не раз приводила Польську державу до краху. Заперечення права українців мати власних героїв та власну державу настільки засліпило польського дипломата, що він забув нещодавні погрози Путіна у бік Варшави. Воістину, це нагадує позицію корисних ідіотів.

Читайте також: Заява послів Польщі та Ізраїлю - відверте хамство, недопустиме у взаєминах цивілізованих країн, - голова Проводу ОУН(м)

Я щиро здивований, що посол Ізраїлю Джоель Ліон долучився до цієї провокації.В той час коли на чолі України стоїть президент - єврей за національністю, говорити про антисемітизм та інші міфічні речі - це жити поза межами реальності.

Ми поважаємо право інших націй на своїх героїв. Не втручаємося у їхню історію та ідентичність. Але не дозволимо, щоб хтось вказував нам, кого шанувати, які портрерти і пам'ятники ставити.

Переконаний, у державі, де існує адекватна влада, такі заяви іноземних дипломатів неможливі в принципі. Якщо ж хтось наважиться на подібне, то буде висланий. Але в Україні, якою керує особа з малоросійськими комплексами, про це годі мріяти. Влада просто промовчить, чим вкотре продемонструє свою жалюгідність та нікчемність. Національні інтереси, почуття власної гідності та самоповаги - це риси, які відсутні у Зеленського та його команди.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити