image
 |  0 2 Жовтня 2020 | 08:33

У Нагірному Карабасі задіяно понад 300 сирійських бойовиків, — Макрон

Понад 300 ісламістів з Сирії були перекинуті через турецький Газіантеп в Нагорний Карабах для участі участі в збройному конфлікті на стороні Азербайджану, який підтримує Туреччина.

Про це повідомив Франції Емманюель Макрон на брифінгу за підсумками першого дня саміту ЄС, - передає УНН із посиланням на France24.

“Це підтверджений факт, ці люди ідентифіковані і відслідковані, всі вони мають зв’язок з терористичною організацією „Ісламська держава“. Я обговорював це з президентом (РФ) Володимиром Путіним, який підтвердив, що Росія також має в своєму розпорядженні ці дані”, — зазначив Макрон, цитує російське держінформагентство “ТАРС”.

“Червона лінія була перетнута, що неприпустимо”, — сказав Макрон. — Я закликаю всіх партнерів НАТО протистояти поведінки члена НАТО“.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські шахти під загрозою затоплення (ВІДЕО)

“Реакція Франції — попросити Туреччину дати пояснення з цього питання”, — сказав він.

Раніше Макрон вже повідомляв про участь джихадистів в нагорно-карабаському конфлікті, проте тоді він не наводив подробиць.

Президент Франції виступав після саміту в Брюсселі, на якому лідери ЄС погодилися пригрозити Туреччини санкціями за буріння газових свердловин в водах Кіпру.

30 вересня на сайті МЗС РФ оприлюднили повідомлення, що в зону нагірно-карабаського конфлікту “здійснюється перекидання бойовиків незаконних збройних формувань, зокрема з Сирії, Лівії, з метою безпосередньої участі в бойових діях”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти спрогнозували різке подорожчання хліба в Україні і назвали причину

Додамо, 1 жовтня президенти Росії, США і Франції як глави країн — співголів Мінської групи ОБСЄ прийняли заяву щодо ситуації в Нагірному Карабасі. Лідери підкреслили, що вони “найрішучішим чином засуджують ескалацію насильства, що має місце на лінії зіткнення в зоні нагірно-карабаського конфлікту”.

Ситуація в Нагірному Карабасі загострилася 27 вересня, на спірній території тривають активні бойові зіткнення. В Азербайджані і Вірменії введено військовий стан, оголошена мобілізація. Обидві сторони повідомляють про вбитих і поранених, в тому числі серед цивільного населення. У Баку заявили про взяття під контроль декількох карабахських сіл і стратегічних висот. Єреван ці повідомлення спростовує і повідомляє в тому числі про обстріл території Вірменії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити