image
 |  2 29 Січня 2020 | 17:49

У нардепів-прогульників позабирали зарплати

Торік у листопаді 78 нардепам не виплатили майже 3 млн грн через прогули засідань комітетів та неучасть у голосуваннях на засіданнях Верховної Ради.

Про це повідомили у русі "Чесно".

"Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради, 78 народним депутатам припинили відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням ними депутатських повноважень", - сказали в апараті ВР.

Найбільший відсоток прогульників виявився у фракції ОПЗЖ: там 50% нардепів не отримали "депутатських".

Серед прогульників комітетів – п'ятий президент Петро Порошенко, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, співголова фракції ОПЗЖ Вадим Рабінович, родина Льовочкіних та член "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

Найбільше голосувань на засіданнях у листопаді пропустив представник від "Слуги народу" Олександр Дубінський (93,3%).

У листопаді 23 народні депутати без поважних причин не брали особистої участі у більш ніж 50% засідань комітетів, до складу яких їх обрали.

Зокрема, заступниця голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, депутатка від ОПЗЖ Юлія Льовочкіна пропустила 100% засідань комітету (у листопаді їх було два) та 105 голосувань (78,4%) на засіданнях парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Початок зубожіння? Заборгованість по зарплатах в Україні зросла майже на 15%

Також засідання пропустив голова підкомітету з питань міграційної політики та громадянства, співголова фракції ОПЗЖ Рабінович. Крім того, він пропустив 102 голосування (76,1%) на засіданнях парламенту.

Секретар комітету з питань екологічної політики та природокористування, депутат від ОПЗЖ Олександр Фельдман був відсутній без поважних причин на 71,40% засідань комітету (у листопаді їх було сім) та на 111 голосуваннях (82,8%) на засіданнях ВР.

Серед тих, хто прогулював комітети і засідання парламенту, – нардеп від ОПЗЖ Ігор Абрамович, "слуга народу" Ігор Васильковський, представник депутатської групи "За майбутнє", мажоритарник Ігор Гузь.

Розмір витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, 2019 року становив 38 тис. 20 грн на місяць.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити