image
 |  5 15 Травня 2019 | 10:59

«У нас є одна церква, єдиною вона і залишається», – Михаїл

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповів, що у нас є одна церква та ніякого розділення не буде.

Про це він розповів у інтерв'ю Главкому.

Владико, чи є Православна церква України єдиною, як каже митрополит Епіфаній, чи вона розділена, як стверджує почесний патріарх Філарет?

«Це не конфлікт, давайте не роздмухувати. Це з’ясування стосунків між двома архієреями в середині церкви, не більше не менше. У нас є одна церква, єдиною вона і залишається, ніякого розділення не буде. Звичайно, нам потрібен Київський патріархат. Але в позначенні чергового ступеню автокефальності церкви.

Зараз ми маємо рівень митрополії, подальше наше бажання – стати патріархатом, так як було раніше, до визнання. Це процеси, які повинні іти у всій церкві, а не серед окремої групи архієреїв, які цього домагаються. Тобто це (Київський патріархат, – ред.) завдання на майбутнє для Православної церкви України».

Також Михаїла запитали, чи бачить він розкол у церкві.

«Ніякого розділення немає. Чому це з’ясування стосунків стало публічним потрібно питати тих, хто про це висловлюється. Всі ці заяви про те, що ми комусь підкорені, зайві. Ми всі повинні бути віддані лише Православній церкві і Богу. Клятва окремим персонам – це зайве», – сказав владика.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити