image
 |  79 19 Жовтня 2024 | 11:08

У НАТО припускають, що США можуть зменшити свою роль у допомозі Україні

НАТО припускає, що після президентських виборів США зменшать свою роль у підтримці Києва, тому інші члени Альянсу мають узяти на себе більше відповідальності.

Про це пише Громадське із посиланням на CNN

Напередодні міністр оборони США Ллойд Остін під час закритої зустрічі зі своїми колегами по НАТО говорив про майбутні вибори. У відповідь на запитання про те, як це може вплинути на допомогу Україні, він зауважив, що «не може передбачити майбутнє».

За даними джерел видання, у Конгресі все ще зберігається двопартійна підтримка України. Тим часом представники НАТО кажуть, що готуються до того, що США візьмуть на себе меншу роль у допомозі.

«Ми не можемо очікувати, що США продовжуватимуть брати на себе величезний тягар. […] Ось чому генеральний секретар хоче бачити НАТО лідером у сфері допомоги з питань безпеки, а не одним союзником, узявши це на себе», — заявив високопоставлений чиновник Альянсу.

Неназваний посадовець вважає, що Європа повинна «активізуватися ще більше». Це пов’язано з потенційною перемогою Дональда Трампа на американських виборах.

Читайте також: Селищна рада на Волині отримала ноутбуки від USAID

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити