image
 |  20 10 Серпня 2023 | 23:31

У нацпарку на Волині невідомі зрізали дуби (ФОТО)

На території Ківерцівський НПП "Цуманська пуща" у липні невідомі особи зрізали кілька десятків дубів.

Про це написав на сторінці у facebook Петро Тєстов, - інформує ВолиньUA.

Варто зазначити, що це не просто природоохоронна територія, а це заповідна зона національного парку, де режим охорони такий же строгий, як в заповіднику.

"Знайомі туристи під час подорожі лісом скинули фото пеньків та лісовоза. Фото з геотегами, і згідно нього це Горинське лісництво бувшого Цуманського лісгоспу, а нині філії Ківерцівське лісове господарство ДП "Ліси України". При цьому на фото класичні ознаки самовільної рубки - спалені присипані пні! Самі квартали 15 та 19 входять до складу НПП "Цуманська Пуща", і до заповідного урочища "Цуманська Пуща" - тобто рубки там взагалі заборонені!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливості продажу Звірівського мисливського господарства

Більше того, реєстр лісорубних квитків не вказує на ЖОДНІ легальні рубки у всьому Горинському лісництві станом на зараз. Хотілось би помилятись, але це виглядає як самовільна рубка в промислових масштабах. Дуже цікаво побачити коментарі, в першу чергу від лісівників: ДП "Ліси України" Поліський лісовий офіс.

В другу чергу від адміністрації парку, яка взагалі-то має охороняти цю територію Віталій Деркач Ківерцівський НПП "Цуманська пуща", - йдеться у дописі.

Дивно, що жодної інформації на сторінці національного парку про цей злочин немає... Ці території - це унікальні цінні старі вікові діброви, де мешкає багато різноманітних видів рослин і тварин. Таких старих дібров в Європі лишилось мало, всі вони під охороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОВ «Волиньліс» з Франківською пропискою викупило майно Маневицького лісового господарства за сценарієм Звірівського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити