image
 |  9 15 Листопада 2017 | 13:43

У НАЗК знищують документи, які можуть стати доказами, – джерело

Національне антикорупційне бюро чекає на дозволи від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на проведення слідчих дій у справі зловживань в Національному агентстві з запобігання корупції.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

За словами джерела, у самому НАЗК почали знищувати документи, які можуть бути доказами протиправної діяльності співробітників.

Поки ж детективи НАБУ встановили, що так званий "куратор НАЗК" в Адміністрації президента Олексій Горащенков давав вказівки працівникам агентства через додаток WhatsApp.

Так, детективи в рамках кримінального провадження за заявою Ганни Соломатіної отримали доступ до її телефону. У переписці Горащенков давав вказівки щодо перевірок електронних декларацій.

Ця переписка тривала до особистих зустрічей Соломатіної з "куратором НАЗК" на Банковій.

Сама Соломатіна в інтерв'ю УП повідомила, що на зустрічах їй пропонували погоджувати проекти висновків по повній перевірці декларацій з людиною з Адміністрації президента. Від подібної "співпраці" керівниця департаменту НАЗК відмовилася.

Після другої зустрічі, яка відбулася в АП у 20-х числах вересня, у самому НАЗК відбулися певні зміни. Так 25 вересня Наталія Корчак видала низку наказів, з якими ознайомився журналіст УП.

У них департамент Соломатіної по суті підпорядковувався керівнику іншого департаменту Олександру Писаренку. Останній також вводився до цілої низки комісій, які існують в НАЗК.

Таким чином, Писаренко отримав можливість контролювати усі дії НАЗК, розповіли УП співробітники агентства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити