image
 |  4 28 Лютого 2021 | 21:16

У Німеччині люди масово відмовляються від вакцини AstraZeneca

Компанія, що виготовляє вакцину AstraZeneca, зареєстрована в Лондоні і має промислові потужності в США, Великобританії, Швеції та Індії.

Про це повідомляє «Дзеpкало Тижня».

Прем'єри декількох федеральних земель закликають зробити вакцину AstraZeneca доступною для всіх бажаючих через те, що в пріоритетних групах від неї багато відмов, повідомляє Spiegel.

У Німеччині чітко визначені пріоритетні групи, які повинні першими отримати щеплення. Але через те, що багато хто з них не хочуть вакцинуватися препаратом AstraZeneca, ростуть побоювання, що ці дози будт лежати на складах невикористані, тоді як інші люди продовжують чекати своєї черги.

Як і в ряді інших країн ЄС, вакцину AstraZeneca в Німеччині рекомендували для людей, не старше 65 років. У той же час, серед молодшого населення з «груп ризику» нею також коливаються вакцинуватися через те, що заявлений рівень ефективності нижче, ніж в Pfizer-BioNTech і Moderna, і трохи вище ризик побічних реакцій.

Станом на середину тижня, Німеччина використовувала тільки 239 тисяч доз вакцини AstraZeneca з отриманих 1,4 мільйона.

Прем'єр Баварії Маркус Зьодер запропонував, щоб дози, які вже «пролежують» на складах, дозволили використовувати для вакцинації всіх бажаючих.

«Жоден флакон вакцини не повинен пролежувати або бути викинутим, тому що кожна вакцинована людина отримує захист для себе і для всіх»,- заявив він.

До заклику приєднався і прем'єр землі Баден-Вюртемберг Вінфрід Кречманн і прем'єр Саксонії Міхаель Кречмер.

«Пріоритизація, звичайно, необхідна - поки у нас є проблема з дефіцитом вакцин. Але ми не можемо допустити, щоб наявна вакцина не використовувалася, тому що ті, хто вже має до неї доступ, відмовляються від неї. В такому випадку потрібно вакцинувати бажаючих, до яких ще не дійшла черга», - заявив Кречманн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центральній лікарні Києва відмовились від вакцинації 22 з 24 співробітників інфекційного відділення (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити