image
 |  2 5 Вересня 2021 | 08:24

У Нововолинську прибирали стихійне сміттєзвалище на кладовищі (ФОТО)

У Нововолинську прибирали стихійне сміття на місцевому кладовищі також вивозять не габаритне сміття.

Про це інформує ВУКГ / Нововолинськ.

Однією з найболючіших тем в місті, та й країні загалом, є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами. Такі ділянки сміттєзвалищ утворюють самі ж мешканці на узбіччях доріг, біля недобудованих будівель, на закинутих земельних ділянках, біля водоймищ тощо. Адже набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, аніж в контейнер чи відвезти на сміттєзвалище. Хоча всі розуміють – це отрута для нашого здоров’я, небезпека для здоров’я наших дітей та й в цілому, такі стихійні «сміттєві острівки» загрожують погіршенням екології.

Відповідно до ЗУ “Про відходи”, забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькому зоопарку оселились найбільші гризуни на планеті (ФОТО)

Викидання сміття у не пристосованих для цієї мети місцях тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 ЗУ “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків.

Наголошуємо, кожному жителю міста про те, що несанкціоноване розміщення відходів, створення сміттєзвалищ, спалювання листя, трави, гілля, будь-якого сміття ЗАБОРОНЕНО законодавством.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити