image
 |  9 19 Квітня 2023 | 12:21

У Нововолинську розірвуть договір оренди з храмами московського патріархату

У Нововолинській громаді розірвуть договір оренди землі з трьома храмами московського патріархату.

Таке рішення прийняли на сесії Нововолинської міськради, - пише ВолиньUA.

Зокрема, депутати Новолинської міської ради підтримали проект рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Нововолинської міської територіальної громади».

Згідно документу, Нововолинська міська рада припинить право постійного користування земельними ділянками з Свято-Вознесенською релігійною громадою, Свято-Успенським чоловічим монастирем та церквою Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Як зазначив у коментарі ВолиньUA голова фракції ВО «Свобода» у Нововолинській міській раді Андрій Бадзюнь, це одностайне, правильне та важливе рішення.

«Діяльність церков московського патріархату на території нашої громади та країни в цілому загрожує національній безпеці. Представники МП неодноразово були помічені в колабораціонізмі, зв'язках з окупантами, виправданні російської агресії, українофобських висловлюваннях та інших злочинах проти України. Вважаю прийняте рішення є правильним та важливим», - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Нововолинської міськради не підтримали припинення повноважень голови фракції, який знаходиться за кордоном

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити