image
 |  2 4 Квітня 2019 | 18:29

У Нововолинську розпочато весняний призов, планують призвати 40 осіб

З 1 квітня стартував призов на строкову військову службу в Україні. Він триватиме до червня. За цей період на строкову службу плаують призвати 18 тисяч 725 осіб, з них 40 Нововолинців. 

Про це повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Кабінет міністрів України розпорядженням від 27 березня визначив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу. Так, у квітні-червні до Збройних сил України та інших військових формувань відправлять 18 тисяч 752 людини, з них до Збройних сил – дев’ять тисяч осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб, до Державної прикордонної служби України – чотири тисячі осіб, до Національної гвардії України – п’ять тисяч 152 особи.

“Упродовж весняної призовної кампанії до лав Збройних Сил України з Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату планують призвати близько 40 осіб”, – повідомив військовий комісар Нововолинського ОРВК Олександр Плужнік.

Призиватимуть придатних за станом здоров’я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, і старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочення від призову.

Читайте також: У Харкові попрощалися з кулеметницею Яною Червоною

З кінця лютого у Нововолинському ОРВК почала працювати лікарська комісія, яка проводить медичний огляд призовників, а з квітня розпочала роботу призовна комісія.

Наступного тижня планують відправити на службу до війська перших призовників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити