image
 |  110 27 Лютого 2024 | 18:29

У ОП підготували звернення до КСУ стосовно подальшої легітимності Зеленського

Видання ZN.UA пише, що Офіс президента підготував текст звернення до Конституційного суду щодо легітимності перебування Володимира Зеленського на посаді президента України, з огляду, що цієї весни спливає термін його каденції, але ще не подав його.

Про це пише ВолиньЮА з посиланням на матеріал ZN.UA.

Як відомо, згідно з Конституцією України (ч. 5 ст. 103) 31 березня 2024 року мали б відбутися чергові вибори президента України. Адже 20 травня 2024 року спливає визначений Конституцією України (ч. 1 ст. 103) п’ятирічний строк з моменту інаугурації Володимира Зеленського.

Офіс президента наразі активно працює над вирішенням питання про те, як виходити з ситуації, що складеться після 20 травня, зазначає видання.

Один із варіантів, який розглядається Офісом президента, – це звернення до Конституційного суду з поданням щодо офіційного тлумачення положень Конституції, якими регламентовано проведення чергових президентських виборів та п’ятирічний строк повноважень президента.

За даними джерел видання в Офісі президента, ОПУ таке подання до КС уже підготував. Перед судом хочуть поставити кілька питань. Перше: чи дозволяє Конституція проведення президентських виборів в умовах воєнного стану. Відповідь КС на це питання має внести ясність стосовно відповідності Конституції заборони проведення виборів в умовах воєнного стану, яка передбачена Виборчим кодексом та законом про воєнний стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили знищили другий за день російський Су-34

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити