image
 |  203 5 Квітня 2024 | 16:46

У першому кварталі 2024 року митний пункт Ягодин працював лише 22 дні

У першому кварталі 2024 року через блокаду українського кордону поляками митний перехід у Ягодині працював лише 22 дні.

Таку інформацію оприлюднила Волинська митниця, - пише ВолиньUA.

У березні 2024 року із зони діяльності Волинської митниці платники податків скерували до Державного бюджету 2,6 млрд гривень. Таким чином, сума адміністрованих у І кварталі митних платежів становила 7,56 млрд гривень. Рівень виконання індикативних показників доходів - 110 відсотків. Порівняно з таким же періодом 2023 року обсяги оподаткованого імпорту за вагою зменшилися на 13%, однак митна вартість товарів збільшилася на 10%. Тому загалом надходження митних платежів у січні - березні 2024 року вищі попередніх на 141 млн грн.

Суттєвою перепоною ритмічній роботі Волинської митниці у І кварталі 2024 року стала блокада українсько-польського кордону, яка триває досі. У цей період митний пост "Ягодин" працював у штатному режимі всього лиш 22 календарних дні, в той час як стояв пусткою 69 днів. Періодично польські обмежували рух вантажів і через МАПП "Зосін - Устилуг". Відтак, планові завдання доходів української скарбниці перевиконано за рахунок ділової активності суб'єктів зовнішньо-економічної діяльності, які оформляли експортно-імпортні операції на внутрішніх митних постах "Луцьк", "Ковель", "Володимир", проте знайшли інші, ніж автопереходи Волинської області, шляхи доставки товару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У салоні сморід та гуркіт: Луцьком курсують поржавілі автобуси

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити