image
 |  3665 4 Квітня 2024 | 23:31

У салоні сморід та гуркіт: Луцьком курсують поржавілі автобуси

Автобуси в поганому стані та їдкі вихлопні гази чорного кольору. Незважаючи на це, маршрутки №107 продовжують курсувати Луцьком.

Що кажуть у департаменті інфраструктури Волинської облдержадміністрації? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Журналісти поцікавилися, чи перевіряє департамент інфраструктури Волинської ОВА як організатор приміських і міжміських перевезень стан, у якому перебувають маршрутні таксі № 107, чи відповідає цей транспорт стандартам, встановленим Луцькою міською радою, якщо ні, то які санкції застосовуються?

У департаменті інфраструктури Волинської облдержадміністрації відповіли:

«Перевізники, з якими укладено договір про організацію перевезень пасажирів, постійно надають департаменту протоколи техогляду транспортних засобів, відповідно до ст. 34 ЗУ «Про автомобільний транспорт». Що стосується стандартів транспортних засобів, які встановлені Луцькою міською радою, то, відповідно до п. 10 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, організатор перевезень затверджує умови конкурсу, зокрема обов’язкові, відповідно до ст. 44 ЗУ «Про автомобільний транспорт», у тому числі щодо категорії, класу автобусів та року їхнього виготовлення».

Журналісти хотіли поспілкуватися з представниками департаменту інфраструктури, проте вони вчергове не відповіли на дзвінок. Але якщо стан маршруток постійно контролюють, то куди дивляться відповідні служби?

Пасажири своєю чергою вважають, що автобуси – у жахливому стані.

«Пускають до нас кілька таких автобусів, дуже-дуже старих. Заходиш у маршрутку, а там усе стукає. Це ж так само впливає на безпеку нашого доїзду. Як ми доїдемо? Чи не відлетить там якась запчастина? І звичайно, смердить у салоні», – говорить мешканка села Гірка Полонка Ольга.

Отож, люди бачать одне, а департамент – інше. Яких тільки звернень пасажири не писали, проте жодне з них до уваги не взяли. Можливо, якби ті, хто відповідає за контроль стану автобусів, самі ними їздили, то зрозуміли би, на що нарікають люди.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити