image
 |  7 2 Квітня 2023 | 20:22

У петербурзі стався вибух у кафе пригожина, загинув «воєнкор»

У центрі Санкт-Петербурга стався вибух у кафе, яке раніше належало Євгену Пригожину, загинув "воєнкор" Владлен Татарський, 16 поранених.

Про це пише ТАСС, місцеве видання "Фонтанка", РИА Новости.

Як повідомили ТАСС в екстрених службах, вибух стався в кафе "Стріт-бар" на Університетській набережній у центрі Санкт-Петербурга.

Пізніше агентство повідомило з посиланням на правоохоронні органи, що в кафе спрацював вибуховий пристрій потужністю понад 200 грам тротилу.

Кількість постраждалих зросла до 16 осіб, один загинув.

Як пише "Фонтанка", раніше кафе належало Євгену Пригожину. Тут у вихідні збирається дискусійний клуб "Кібер Z фронт".

Як повідомили джерела РИА Новости і ТАСС, внаслідок вибуху загинув "воєнкор" Владлен Татарський. Пізніше загибель Татарського підтвердили в МВС Росії.

За даними джерел "Фонтанки", вибухнув бюст, який йому принесла жінка. У кафе проходив творчий вечір воєнкора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самоліквідація: окупанти часто гинуть через зловживання алкоголем

За словами городян, дівчина подарувала статуетку Татарському. Він подякував за подарунок, а вона зайняла своє місце в залі. Через п'ять хвилин прогримів вибух. Найбільше постраждали гості з перших рядів. Дарувальницю статуетки розшукує поліція.

Довідка: Як пише "Фонтанка", Владлен Татарський (справжнє ім'я Максим Фомін) народився в Макіївці 1982 року. Працював у шахті, потім займався бізнесом. У 2014 році, коли Росія почала гібридну агресію на Донбасі, Татарський був у в'язниці в Горлівці за обвинуваченням у збройному пограбуванні.

Після того, як колонія потрапила під артилерійський обстріл, Татарський опинився на волі та долучився до збройних формувань бойовиків, пише видання. Воював, зокрема, під керівництвом Ігоря Безлера, потім "був змушений перейти на службу" в підрозділи терористичної організації "ЛНР".

Потім Татарський "служив у розвідці", а з 2017 року зайнявся "журналістикою", створивши групу "Терикони Донбасу". У лютому 2022 року Татарський повернувся на передову як "воєнкор".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити