image
 |  5 20 Квітня 2020 | 18:54

У Почаєві, де на Великдень не дотрималися вимог карантину, кількість хворих на коронавірус зросла на 50%

На Тернопільщині у Почаєві кількість хворих на коронавірус за добу зросла на 50%. А Кременецький район стрімко вийшов на друге місце в Тернопільській області за кількістю хворих на коронавірус.

Як повідомили УНІАН в обласному лабораторному центрі МОЗ, станом на 10:00 20 квітня в Почаєві зареєстровано 13 нових хворих (це понад 50% від загальної кількості нових хворих, виявлених за добу в усій області), в Кременецькому районі загалом кількість інфікованих коронавірусом зросла до 42 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Московські церкви кишать коронавірусом»: після відвідин Почаївської Лаври захворіло 8 людей

Відтак, Кременецький район вийшов на друге місце на Тернопільщині за кількістю хворих на коронавірус. На першому залишається Монастириський, який був епіцентром захворюваності на коронавірус в області, там зафіксовано 161 хворий.

Загалом на Тернопільщині станом на 20 квітня лабораторно підтверджено коронавірус у 414 жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція відкрила 5 кримінальних проваджень і виписала 5 адмінпротоколів УПЦ МП за порушення карантину на Великдень

Як повідомляв УНІАН, поліція почала кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі (УПЦ МП) на Тернопільщині під час великодньої літургії.

Попри попередні домовленості дотримуватися вимог карантину, духовенство відкрило ворота і впустило велику кількість мирян в храм, де вони стояли, не дотримуючись дистанції, частина була без масок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикарантин: на Волині прихожан причащали з однієї ложки (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити