image
 |  4 23 Квітня 2020 | 20:56

У Польщі можуть дозволити сезонним працівникам із України відбувати карантин у полі

Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Ардановскі запропонував запровадити нові правила відбуття карантину для сезонних працівників з України, які зараз захочуть приїхати на роботу.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на forsal.pl, міністр підкреслив, що сезонні працівники з України є «дуже великою допомогою» під час збирання весняних ягід та овочів.

Водночас через карантинні обмеження, в тому числі закриття кордонів, кілька тисяч трудових мігрантів з України не можуть приїхати до Польщі. У зв'язку з цим місцеві фермери зараз відчувають гострий дефіцит робочих рук. Вони постійно апелюють до уряду, аби той полегшив правила перетину кордону для сезонних працівників з України.

Польський міністр зазначив, що уряд працює над розв'язання проблеми, і озвучив свою пропозицію.

«Пропоную, як і в Німеччині, визнати, що сезонні працівники, які приїжджають з-за кордону і як всі інші повинні бути піддані 14-денному карантину, могли відбувати його з певною соціальною ізоляцією, але, працюючи в господарствах, на роботу до яких вони приїжджають»- сказав Ардановскі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український літак привіз до Польщі китайські маски з фальшивими сертифікатами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити