image
 |  11 9 Квітня 2023 | 08:53

У Польщі ремонтуватимуть танки Т-64 для України

Українські танки Т-64 будуть обслуговуватися та ремонтуватися на польському заводі, кажуть у держконцерні "Укроборонпром". У перспективі планується також співпраця в обслуговуванні танків Т-72, PT-91 і Leopard 2.

Про це пише DW.

Державний концерн "Укроборонпром" та найбільший виробник бронетехніки у Польщі Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) спільно проводитимуть капітальний ремонт та обслуговування танків Т-64. Як повідомив концерн у суботу, 8 квітня, відповідну угоду було укладено із заводом Bumar-Łabędy, що входить до складу PGZ.

"Українські танки Т-64 будуть обслуговуватися та капітально відновлюватися на новостворених потужностях Bumar-Łabędy у Глівіце", - зазначив концерн у дописі в Facebook.

Крім того, у перспективі планується розширити співпрацю щодо обслуговування танків Leopard 2, а також Т-72 й РТ-91, які передала Києву Варшава, стверджують в "Укроборонпромі". "Наша компанія готова створити хаб з ремонту бронетехніки, яка перебуває на озброєнні української армії. Ми маємо понад 70 років досвіду у сфері виробництва та ремонту. Переозброєння та модернізація бронетехніки стане ключовою допомогою у підтримці обороноздатності української армії. Завдяки регулярним ремонтним та сервісним роботам машини повертатимуть свою боєздатність", - наводить пресслужба слова голови правління Bumar-Łabędy Едіти Шиманської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про демобілізацію після 18 місяців служби набрала 25 тисяч підписів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити