image
 |  5 5 Лютого 2020 | 09:15

У Польщі українці та роми започаткували спільний проєкт проти дискримінації: «Nie hejtuj! Inspiruj»

У місті Щецинек (Західнопоморське воєводство) стартував спільний проект україньскої та ромської громад «Не ненавидь! Надихай!» (Nie hejtuj! Inspiruj).

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з посиланням на «eska.pl», проект триватиме до кінця жовтня 2020 року на території міста та повіту. Його мета - звернути увагу на нетолернатність та дискримінацію у відношенні до української та ромської меншин.

У рамках проекту заплановані різноманітні зустрічі, майстер-класи, антидискримінаційні семінари та інші спільні українсько-ромські заходи. У такий спосіб обидві громади нацменшин збираються публічно представити свій позитивний імідж. Сподіваються, що це дозволить краще пояснити жителям Західнопоморського воєводства, що українці та роми не відрізняються від інших громадян.

Почали ж акцію «Не ненавидь! Надихай!» (Nie hejtuj! Inspiruj) зі спільного колядування в місті Білий Бір та виставки фотографій, героїнями якої стали представниці української та ромської громад, які проживають в Щецинку та околицях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі зросла мінімалка: як зміняться зарплати українських заробітчан?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити