image
 |  0 28 Лютого 2020 | 21:21

У Польщі знову пропонують покликати лікарів з України, бо своїх бракує

Польским лікарням пропонують працевлаштовувати медиків з України, щоб побороти дефіцит своїх спеціалістів.

Як повідомляє «Yavpl.pl», видання Rzeczpospolita опублікувала статтю, в якій йдеться про те, що проблему з нестачею лікарів у Польщі можна вирішити за рахунок спрощення дозволу на працевлаштування в країні медикам з України.

Автор статті зазначає, що відмінності в освіті між українськими і польськими лікарями не означають, що медики з України менш компетентні. Відтак, на думку автора, єдиною перешкодою на шляху до вирішення питання з працевлаштуванням українських лікарів може бути спротив професійної спільноти медиків Польщі.

Проблеми з нестачею лікарів у Польщі сталися через те, що багато молодих випускників польських медичних вишів забажали проходити інтернатуру в західних країнах Європи, де зарплата більша. У Польщі медична освіта платна, саме тому після закінчення вишу, спеціалісти намагаються якомога швидше повернути собі кошти, які вони витратили на навчання.

Автор статті також вказує на те, що в міжнародній практиці проблема з нестачею спеціалістів вирішувалась теж за рахунок залучення іноземців. Як приклад, він наводить Великобританію, де була ухвалена програма адаптації медичних працівників з інших країн, у яких щороку перевіряли знання при продовженні ліцензії.

Нагадаємо, дослідження показало, що відразу в 7 з 10-ти польских лікарень бракує медперсоналу: фахівців та медсестер.

Раніше повідомлялося, що польський уряд планує внести зміни до закону про охорону здоров'я, які полегшать працевлаштування в Польщі медичним фахівцям з-поза ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова міграційна політика у Польщі: чи варто хвилюватись українським заробітчанам

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити