image
 |  0 27 Липня 2023 | 12:51

У Полтаві демонтували пам’ятники Пушкіну та Ватутіну, а в Іваничах Томашевська досі тримається за радянський танк

У Полтаві демонтували пам’ятники радянському генералу Миколі Ватутіну та поету Олександру Пушкіну, на черзі – інший генерал часів СРСР. Проте на Волині, очільниця Іванич Лідія Томашевська досі тримається за радянський танк.

Про демонтаж написало видання Полтавщина.

Демонтаж пам’ятника Ватутіну, встановленого на розі вулиць Соборності та УПА, розпочали зранку. Потім демонтували погруддя Пушкіна, що розташоване на однойменній вулиці.

На виконання рішення виконкому планується також демонтувати пам’ятник радянському генералу Олексію Зигіну. Роботи розпочнуться пізніше через вагу пам’ятника та складність процесу.

Видання повідомляє, що погруддя Пушкіна буде передане до Полтавського краєзнавчого музею, а Зигіна та Ватутіна відправлять до "Парку радянського періоду" на Сумщині.

Наразі продовжуються дискусії щодо майбутнього інших пам’ятників, зокрема, Монумента слави у Корпусному парку.

А в невеликому селищі Іваничів, що на Волині, голова Лідія Томашевська досі підтримує радянську символіку. Очевидно, що роки "Партії регіонів", яку так полюбляла Томашевська, даються в знаки. Саме тому Іваничі стають центром "заповідника совка" у Волинській області.

Навіть у період широкомасштабної війни росії на території України голова Іваничівської громади Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

В час, коли окупаційні війська знищують українські знамена, вбивають мирне населення та тероризують народ, голова сільради Томашевська захищає символіку, яка представляє московський режим.

Слід зазначити, що очільники великих міст беззаперечно і рішуче демонтовують пам'ятники радянського минулого. Відтак, у Харкові 9 листопада демонтували погруддя російського письменника Олександра Пушкіна. Також 9 листопада в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною демонтували пам’ятник "радянським визволителям". Таких прикладів безліч, чого не скажеш про Іваничі, де голова Лідія Томашевська продовжує бездумно захищати совєтські монументи в публічному просторі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити