image
 |  0 30 Березня 2018 | 05:30

У Порошенка прокоментували закупівлю двигунів із Росії

Автомобільна корпорація «Богдан» заявила, що завозила двигуни для українських тролейбусів з Росії до кінця 2017 року через зобов’язання за старим контрактом.
Про це йдеться у листі компанії до «Радіо Свобода», - інформує ZIK.
«Ми не відмовляємося від того, що у минулому встановлювали російські двигуни. Вони були завезені за контрактами, підписаними ще до 2014 року, і як відповідальний партнер ми вимушені були виконувати зобов’язання за договорами», – повідомили в «Богдан моторс».

У компанії заявили, що розпочали програму імпортозаміщення ще в 2013 році, щоб у майбутньому припинити купувати тягові електродвигуни для українських тролейбусів у Псковського електромашинобудівного заводу. Однак не припинили імпорт через контракти.
Раніше журналісти програми «Схеми» заявили, що українська корпорація «Богдан моторс» співпрацює з російськими компаніями, що виготовляють військову техніку Збройним силам РФ.
Згідно з розслідуванням журналістів, «Богдан моторс» використовує російські деталі для будівництва тролейбусів. Зокрема, блоки живлення для тролейбусів компанія закуповує у російського підприємства «Чергос», а двигуни у «Псковського електромашинобудівного заводу» (ПЕМЗ).
Міноборони раніше заявило, що призупиняє замовлення на виробництво санітарних автомобілів «Богдан 2251», які почали масово ламатись після їхньої доставки на фронт. Їхній ремонт здійснюється за бюджетні кошти.
Також стало відомо, що корпорація «Богдан» поставила до Херсона несправні двигуни для чотирьох тролейбусів, вироблених у російському місті Псков.
Як «ВолиньUA» уже повідомляло, блоки живлення та системи керування двигуном для виробництва тролейбусів закуповуються у російського підприємства “Чергос”, тяговий електродвигун постачається теж із Росії, з міста Пскова, а контактори і головний вимикач – із молдовського Придністров’я.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити