image
 |  1028 20 Червня 2024 | 16:46

Розпочався судовий розгляд щодо тендерних зловживань, до яких причетні керівники медустанов Волині

Сьогодні розпочався судовий розгляд справи про можливу корупцію у сфері тендерних закупівель, до якої причетний ряд керівників медичних закладів Волині.

Про це "ВолиньUA" стало відомо з власних джерел.

Сьогодні відбулося підготовче засідання по одному з підозрюваних — медичному директору обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолію Каленюку.

У листопаді Анатолія Каленюка затримали у Луцьку під час отримання неправомірної вигоди у розмірі близько 120 тисяч гривень. Згодом Печерський суд Києва відпустив медичного директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з-під варти і 23 листопада той вже вийшов на роботу. Санкція частини 3 статті 368 ККУ, за якою обвинувачують Анатолія Каленюка, передбачає максимальний термін позбавлення волі на строк до 10 років.

Затримання трьох керівників волинських медзакладів відбулося 21 листопада. Загалом у цій справі фігурують очільники шести лікарень. Їх підозрюють в корупційній схемі з отримання хабарів у вигляді «відкатів» за постачання медобладнання та можливу причетність до цих справ.

Наше видання буде слідкувати за ходом справи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити