image
 |  193 9 Жовтня 2024 | 23:31

У приміщенні луцького готелю з’явиться офісний центр і компанія уродженця москви

Готель «Світязь», який належав профспілковому ПрАТ «Волиньтурист», зник із карти Луцька. Держава продала його майже за 39 мільйонів гривень. Тепер у будівлі на Набережній, 4 пропонують в оренду офіси, а ще тут очікують відкриття готелю, який належить до мережі, пов’язаної із уродженцем москви.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань "Сила правди", - пише ВолиньUA.

Будівлю колишнього готелю «Світязь» загальною площею 7,9 тисячі квадратних метрів викупило у Фонду державного майна України товариство з обмеженою відповідальністю «Прикарпаття-Готель-Сервіс». Право на викуп готелю підприємство отримало як орендар, який поліпшив майно за згодою орендодавця. Дев’ятиповерхова будівля обійшлася новим власникам майже у 39 мільйонів гривень, з яких 6,5 мільйона – податки (ПДВ). Себто по ціні трішки менше п’яти тисяч гривень (134 долара США за курсом НБУ на момент продажу) за квадратний метр.

Договір купівлі-продажу сторони підписали 10 серпня 2023 року. До і після цього в будівлі тривала реконструкція. Нині ж на сайті компанії ТОВ «Холдінгова компанія «Єврохолдінг» розмістили оголошення про оренду офісів в бізнес-центрі «River Park», який планують відкрити у колишній будівлі «Світязя».

«Площі: від 16 до 80 квадратних метрів у п’ятиповерховому бізнес-центрі площею більше 2000 кв.м. Ціна 300 грн/кв.м», – йдеться в повідомленні.

Як розповіла відповідальний менеджер з оренди Світлана Нікітюк, бізнес-центр «River Park» займатиме перших п’ять поверхів будівлі готелю «Світязь». А на 6-му, 7-му та 8-му поверхах має бути готель мережі «Reikartz». Ця мережа загалом представлена в Україні 32 готелями. Водночас вона має російські корені: кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна» станом на кінець 2022 року був Юрій Васін – уродженець москви. Відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони України з травня 2023 року Юрій Васін перебуває під санкціями.

Нині ж ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна» оформлене на дві кіпрські компанії, які також з травня 2023-го перебувають під українськими санкціями – «Рейкарц хотелс енд різотс (сайпрес) лімітед» і «Фріотрон холдінгс лімітед». Кінцевим бенефіціаром вказаний громадянин Німеччини Юрій Харсон.

До слова, у вересні 2022-го на корпоративні права мережі готелів Reikartz накладали арешт в рамках кримінального провадження за підозрою у виведенні прибутків із господарської діяльності до Російської Федерації, а саму мережу мали передати в управління Агенції з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Втім, вже у жовтні та листопаді 2022-го у Львівському апеляційному суді представники Reikartz допомоглися скасування арешту. Доля самого кримінального провадження наразі невідома.

На сайті мережі Reikartz в Україні вже з’явилася інформація про готель у Луцьку.

ТОВ «Холдінгова компанія «Єврохолдінг», яка пропонує орендувати офіси в майбутньому бізнес-центрі «River Park», – один із співвласників товариства «Прикарпаття-Готель-Сервіс», яке і викупило будівлю готелю у Луцьку (14% статутного капіталу). Найбільшою часткою в «Прикарпаття-Готель-Сервіс» (76%) володіє ТОВ «Амстелла», бенефіціаром якого є луцький бізнесмен Сергій Голіков. Ще 10% статутного капіталу належить ПрАТ «Компанія з управління активами «Карпати-Інвест» Тетяни, Сергія і Людмили Петруків зі Львова. Втім головним бенефіціаром ТОВ «Прикарпаття-Готель-Сервіс» вказаний саме Сергій Голіков.

Читайте також: Головний лісівник Волині й Рівненщини у період війни отримує майже 3 мільйони премії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити